Pupil van de Week

Bij elke thuiswedstrijd van Papendrecht 1 voor de competitie wordt een pupil uitgenodigd om het voetbalduel bij te wonen. Op de middenstip, vlak voor het begin van de wedstrijd, gaat de Pupil van de Week op de foto met de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Tijdens de wedstrijd zit hij of zij in de dug-out naast de wisselspelers. In de rust en na de wedstrijd is de Pupil van de Week te gast in de Bestuurskamer. Als afsluiting krijgt hij of zij de ‘Pupil-van-de-Week-bal’ overhandigd met daarop de handtekeningen van alle spelers van ons eerste elftal.

Brian van den Dungen is de laatste Pupil van de Week van het seizoen 2017-2018. Brian, die zijn kunsten dit seizoen vertoont in JO9-3, is 8 jaar oud. De rechtsbenige verdediger, die getraind wordt door Sander de Klerk, speelt het liefst centraal achterin. “Ik ben niet zo’n goede aanvaller, daarom sta ik achterin. Ik kan goed ballen afpakken en hard schieten”, vertelt hij enthousiast. De leerling van De Viermaster heeft er net een wedstrijd opzitten tegen Sleeuwijk, die met 6-4 werd gewonnen. Op de vraag wat hij het leukste aan voetballen vindt, antwoordt hij direct: “plezier hebben”. Een spontaan antwoord van een echte voetballer. Zijn favoriete speler is Christiano Ronaldo en zijn favoriete club is Ajax. Brian, die nog een zus heeft, denkt dat Papendrecht aanstaande zaterdag met 6-3 gaat winnen van Pelikaan. We hopen dat hij gelijk krijgt, want dan heeft het publiek in ieder geval een mooie middag. Wij wensen Brian heel veel plezier tijdens de laatste thuiswedstrijd van het eerste van dit voorjaar.